Auf wiedersehn, om man säger.

Galet kul igår. Stor kväll utav bara fAn!
Förfest till förfesten drog igång strax efter klockan sju, med en hel del bälgande från många håll. Sedan var det busstur med en väldigt trevlig (läs: vresig) busschaufför och en nämnvärd, otymplig påse. Det uppstod även ett maratonlopp mellan busshållplatsen och kvällens festlighetslokal. Väl framme drog kvällen igång på allvar och nästföljande timmarna är som man brukar säga, historia. Någon gång runt två-slaget kommer man tillbaka och det går genast rykten om en efterfest. Givmild och god som jag är skänker jag min nyckelknippa till de behövande (i detta fall Petter) och styr skutan mot Centralgrillen och den obligatoriska "mirakel-tallriken". Efter en del frysande och letande efter taxi kommer vi till slut hem. Till min stora glädje hålls ställningarna och det bjuds på bra musik och trevliga människor hela natten. Kvällens underhållare blev "Larry" efter att han provsmakat den förbjudna frukten. Absinthen. Någon gång runt sju nästa morgon (efter uppskattningsvis två-tre timmars effektiv sömn) vaknar man till och kan räkna till sju nattkamrater i lägenheten. Mysigt tänkte jag, och kom snabbt på att jag inte mådde så bra. Så jag gick och lade mig i soffan.

Nu är det dags för mig att förbereda mig för avfärd till Italien (än en gång). Bussresan tar fart imorgon klockan nio. Jag skulle vilja önska Er alla en glad påsk, och en trevlig kommande vecka! Beräknad hemkomst är någon gång under nästa lördag. En stor resa?

Tills vidare.Ansgar - Er spetälske munk
(och Emilia)

"men skit i det......"

Och där är vi klara! Äntligen är den förebennadde rapporten klar.Har ni också märkt att det kommer något konstigt ibland? Det liksom svävar ner vita, kalla små saker ner från himlavalvet. Och kallt är det med! Vad är det som har hänt? JO det kan jag ta och tala om för Er alla. Det har skett ett STORT BAKSLAG för den tidiga våren som var förutspådd av våra goda kollegor på SMHI. Som alltid hade de fel. Tack för den falska förhoppningen!

Snö och vinter är vad vi istället får uppleva i dagarna runt påsk nu! Det blir jävligt kallt för den äckliga haren att lägga ut ägg i helgen. SYND. Jag vill ha Sol och Sommar och Stek, ingen Snö.

Jag tycker inte om snö, alltså.Nämnde jag förresten att vi äntligen är klara med rapporten?   = StortNu är det snart fredag imorgon!
Fest.
Det är stort.


OBS.
Anton "Loket" Norén går numera på räls. Reta honom för det. Eller slå honom lite lätt på tänderna, det är också kul.
Stort.

Projekt och åter projekt.

Vi tycks ha kommit till en liten vägbula gällande projektet nu.. Måste ta oss förbi detta !! Två dagar kvar..

Tre dagar kvar till fredag dock (=
Jag är säker på att flertalet av Er läsare någon gång i sitt liv lyckats lägga vantarna på en Kalle Anka & Co. tidning tillika pocket, och därför är familijära med scoutsällskapet "Gröngölingarna". Deras ledare för mig genast till temaveckan... "Stor-mogulen"

Stormogulen är en karaktär vars karakteristiska drag ger honom en unik karaktär. Trots sin höga rang inom scoutkåren är han väldigt feg när det väl kommer till kritan, och istället tvingas allt som oftast Knatte, Fnatte och.... vad heter den sista nu... Fnatte! ingripa. Stort, Stormogulen säger jag!Idag var den slutgiltliga kampen i klassen mellan länderna i klimatkonferensen. Efter dusten skulle jag nog personligen vilja påstå att Kina stod som vinnare, även om fröken ordförande inte erkänner det. Vi hade ju faktiskt räknat poängen, som visade till våran fördel.

Glöm inte Max Fenders.

DET var stort..

Veckan till ära har vi bestämt oss för att bedriva ett tema här på bloggarna, jag, izzy och potentialen. Temat bestämdes nyss....
image18
Stort.

Tänker man på ordet "stor" kanske man också osökt kommer att tänka på stora djur, till exempel elefant.
Eller så tänker man ännu större. Vad är då egentligen större än en elefant? En annan elefant kanske vissa skulle svara. Men nej, jag tänker såklart på VÄRLDENS STÖRSTA SLEV som finnes i Gullabo.

En slev som tillverkades till Gullabo Slöjdmässa år 2000. Gullabo rekordslev togs fram ur en fem meter lång ekstock som vägde cirka fyra ton. Sleven är 4,64 meter lång, 1,07 meter bred och vägde vid inmätningen 350 kilo. Efter inmätningen verifierade representanter för Guiness Rekordbok att denna slev är störst i världen. Rekordsleven tillverkades av medlemmar i Torsåsbygdens Slöjdförening på initiativ och uppdrag av Gullabo Slöjdmässa. Design: Kjell Arvidsson Tillverad av: Karl-Gustav Holmevi, Bengt Johansson och Bo Torenstam.

Tack Kjell, Karl-Gustav, Bengt och Bo för ert ihållande arbete!

(Mer info finnes på http://www.slojdriket.com/index.php?id=13,15,0,0,1,0)


image19
Formgivaren Kjell Arvidsson tillsammans med sin slevIcke att förglömma att det faktiskt är måndag idag också.

Mitt i naturen med Dan Frendin!

"Ni vet  hunden? Hunden är inte hund längre.. Hunden är varg."

Dehapaeya-kamaheyaamama, maheeyamayahoyahe

Så lyder introduktionen av Rednex - Spirit of the hawk. På ett ungefär.Sista veckan innan lovet, innan Italien nu då. Projektet måste vara klart tills torsdag. Men det gör inget, för innan Italien och efter torsdag är det nämligen dags för det som är den största drivkraften i skollivet just nu; FEST. Det ser vi alla (iallafall jag och P, resten har jag inte pratat med) fram emot!
Fnittrigt att helgerna aldrig ens hinner ta slut innan man är sugen igen. Bådar gott.Något unikt har hänt idag, Max Fenders har tagit ett stort kliv in i mitt hjärta med deras extrema partyhit "Vi går hem till Max". En låt som inte bara innehåller en unik, kläm-käck melodi och genialisk lyrik, den framförs även av bandet i fråga iförda stilrena, gula dräkter som får Versace och Louis Vitton att gömma sig i skam.
Från och med nu gäller följande, hörs textraden "Kom nu, är det dags. Ååå vi går hem till Max. (Allihopa!)" så kommer antagligen jag dansandes strax efter. Möjligen tjutandes "Whoopeee!" också.Matchen gick väldigt bra. Återstår att se om man kan fortsätta på samma bana i fortsättningen med.

19 igen.

Igår blev min 19-års dag firad av mina hjärtliga vänner. Mycket trevlig tillställning :) (även om det blev aningen senare än planerat)

Gästlistan var som följande; Peppe, Kokos, Duvalle, Patrik, Maatin och Aaaamanda. Det tillkom även lite löst folk senare under kvällen.

Som att det inte var nog med en väldigt rolig fest så hade mina vänner även köpt paketer till mig! Tilläggas bör även göras att det var de bästa paketen i världen, minst!

Paket 1: Toast-Tattoo - Känner du att dina rostade mackor är lite för tråkiga ibland? Då ska du prova våran produkt! Med ett enkelt tryck på mackan innan du rostar så får du ett valfritt mönster som varar. Ett lite roligare alternativ, helt enkelt!

Paket 2: Badanka (i jätteformat) - Känner du dig ensam i badkaret? Blir duscharna lite för tråkiga? Köp då våran badanka i XL-format så blir du aldrig mer ensam i vattenkammaren!

Paket 3: Donald Strebovich - Kram!


Donald Strebovich <3
(Minst lika bra som Frolov)

Tack så jättemycket gott folk =)

Ett steg närmare.

Enligt de nyaste rönen kommer Kalmar under fredagskvällen att täckas av en bred dimma. Bered er gott folk.Dagarna passerar. Det är klimatkonferenser, diverse prov, svenska-läxor som ingen någonsin gör, NHL08, träningar. Och sen kommer helgen. Man är liksom inne i ett stim av slapphet, oseriösitet. Orkar inte bry sig så mycket längre. Hämtade studenmössan idag. Faktiskt bara 3 månader kvar tills dess nu. 3 månader kvar tills "livet" börjar. 3 månader kvar tills "de fnittrigaste två åren i livet", som en god vän till mig kallade det. Dags att ta de sista årtagen innan man kommit till stranden nu. Om man nu skulle göra den liknelsen att skolgången är som en stor utflykt till rods. Det är en ganska fin liknelse tycker jag. Den visar ju på att, trots att man kommit långt, så har man en hel värld till (på land) att utforska. Se, så fint.

En annan liknelse som man kan använda i vardagslivet är att någonting "passar som handsken". Dock är det ju ganska intetsägande.. passar som handsken på vad? På hyllan? Handsken på... bardisken? Det kanske blev fel när man läste det för första gången? Kanske var menat att det passade som "hand-sken". Som man brukar avbilda när händer håller till bön, så brukar det ju ibland vara ett sorts sken runt. Tål att tänkas på. . .Match i helgen.. det är nu det gäller att vi börjar ta i, visar lite vilja. På det personliga planet är det dags för mig att börja producera mål. Nu jävlar.. Fotboll är kul. Det roligaste som finns faktiskt, men det blir roligare när man vinner. Får se till att vi gör det.

Jorden är inte längre en säker plats..

VAD ÄR DETTA FÖR NÅGOT?
(Känsliga läsare varnas)


Vissa påstår att det skulle vara ett "djur". Jag är säker på att så inte är fallet.

Min teori är att det är muterade monster som skapats för att döda människor för att förhindra överbefolkning på jorden.Eller så är det små flodhästar..

Spring Asterismnx..!

Ja se där.. en sån där helg igen. Har lite svårt att urskilja vad som har hänt under vilken dag, men det har varit spännande ändå.

- Army of Two har hunnit inhandlas av Kokos, bra köp!
- Impulsfest med rötterna i City Gross, kan ju inte bli mycket bättre!
- Ämtdúvalle lyckades tappa sin mobil, för att sedan få tag på den flera timmar senare. Vi tackar den vänliga själ som hittade den (och inte att förglömma; hennes BFF)
- Lyckats förlora mot Gullabo, helv...
- Suttit inne en hel dag med ovan nämda spel tillsammans med Anton, mja.. det gör inget.


Idag är det måndag, MEN inte vilken måndag som helst! Det är nämligen .. .. .. .. KPT-MÅNDAG! Wieeeee
Detta innebär givetvis att skolan och allt som rör det läggs på hyllan en extra dag. Dessvärre innebär detta även att veckans Mitt i naturen med Danne uteblir, ledsen Greven.Filmtipset: Asterix & Obelix: Uppdrag Kleopatra

Ps. Den måste ses med svensk dubbning för önskat resultat. Det är inte lika fult annars.

PPs. Vid skeptism, se izzysparks.blogg.se för bild på Kleopatra.

Are you suggesting we dance our troubles away?

I dessa ilskans tider så har det blivit mer och mer populärt att göra hata-listor, eller "saker som kan dra åt h-vete"-listor.

jag vill absolut inte vara sämre.

Topp 5 saker som kan dra åt h*lvete

5. Religionskunskap A. Inte bara är det det ämne som är absolut minst intressant av alla olika ämnen man fått prova på, det är så obotligt tråkiga lektioner, tråkiga läxor och tråkiga prov att man hellre överväger kollektiva självmord, som en "frälsning" ifrån detta. Sen gör det ju inte saken bättre av att man blivit straffade med den mest ointresserade läraren i skolans hela ledarstab. Evelyn "sömnpillret" Hahne. Aldrig förr har en människa haft en sådan effekt på människor, blotta synen av denne får folk att helt plötsligt falla till sömns. En tråkigare människa får man leta efter.

4. Folk som delar ut flygblad, till exempel Jehovas vittnen som var här alldeles nyss. Jomen tack för inbjudan till att lyssna på "varför Jesus dog för oss människor" ! Jag tänker verkligen att gå på denna föreläsningen. I ståuppkomikern (tillika geniet) Mitch Hedbergs sanna ord, "..and when people hand me out fliers it's kinda like they're saying -Here, You throw this away..!"

3. Car-park. Eller lapplisor överhuvudtaget. Alltid är det feta, medelålders män eller kvinnor som åker runt i de små förbannade bilarna och sprider hat. Ni gör inte världen bättre med era äckliga lappar under vindrutetorkaren. Och dyrt ska det vara med! Detta måste vara en av de få folkgrupper som är mer hatad än gnaget.

2. Melodifestivalen.

1. Myror. Vem fan kom på idén att myror skulle finnas, egentligen? Jag hatar dem. De invaderar min lägenhet, helt utan förvarning. Nu står man här med en fot i stacken. Och inte fasen går de på mina genialiska och strategiskt placerade superfällor (glas med saft) heller! Nej då. De strosar runt i lugnan ro och gör mitt dagliga liv till en evig kamp!Nu är det den dagliga dosen av NHL08 med Peppe på tapeten. Och inköp av diverse MMM. (Myrmördarmedel)

Var glada, folk. Gör världen till en bättre plats att leva i.

Traditionsenligt.

Måndagen är tillbaka, vilket innebär. . .

Mitt i naturen med Dan "Banan" Frendin!

Idag tänkte jag faktiskt bjuda till med två delikatesser, eftersom att jag missade förra veckan.

Det första handlar om Dans uppväxt och är faktiskt inte så rolig, utan det var med vemod och olust som vi lyckades få honom att berätta detta. Det är ett smeknamn som Dan blev tilldelad under sin tidiga barndom. Inte bara ett smeknamn, utan faktiskt en hel ramsa om sanningen ska fram. Jag citerar; "Dan banan gick på stan, köpte sig en julegran"


Bildspel om ramsan 

Dagens första naturlektion gick ut på att vi skulle se på en film rörande människans utveckling från apfolket. Dessvärre var vi tvungna att bryta tidigare än vanligt då Evelyn ville att vi skulle ha mer tid till hennes religionsprov. Som tur är gjorde det inte Dan något "Nu kanske vi inte hinner se hela filmen.. men det kvittar, slutet är inte så himla bra ändå!"  Det är bra att visa filmen då Dan.Och provet då? Jovars, det gick nog ganska helt okej för min del. Man skulle kunna illustrera skrivningen som en kamp mellan mig och religionen. Det började kraftfullt med slag i form av heliga kor och floder, följt av gudasyner. Agil som jag är parerade jag dock snyggt undan och kontrade. Tunga kraftansträngningar i form av jämförelser och regler för buddhistiska munkar gjorde mig osäker, men utgjorde heller inget större hot. Inte ens fulknepen med de olika människosynerna gick jag bet på. När dammet hade lagt sig kunde jag se mig själv som en klart godkänd segrare. Dock återstår det att se vad domaren anser. Skulle hon tycka annorlunda vet jag en person som sägs inneha en lista med saker man kan göra för att släcka hennes livstörst.NHL idag igen. Efter en stark öppningsmatch från min sida lyckades Peppe slita sig tillbaka och besegra mig två matcher i rad. Sista matchen, finalen för dagen, om man vill, skulle visa sig bli en kamp oss emellan. Peppes NY Rangers mot mina LA Kings. Jagr mot Frolov. Det var en jämn match från alla håll, om än ytterst mållöst. I 3:e och sista perioden stod det 0-0 med endast ett fåtal minuter kvar. Då hände det. Alexander Frolov ♥ tog sitt ansvar och ledde Kings till seger med sitt 0-1 mål! Det är bevisat, han är bäst när det gäller.Freddie Sjögren - varken mer, varken mindre Grefven.

Snäll, stark eller rolig?

Njae, jag tycker inte att söndagen är den bästa dagen på veckan. Inget som händer, ingen vidare produktivitet, ingen tillstymmelse till taktik, framförhållning, eller lagkänsla. Borde egentligen plugga, med tanke på religionsprovet som kommer äga rum under morgondagen. Men börjar man för det? Nej. Har man pluggat något innan? Nej. Istället är det fotboll och fanta. "De två F:en". Var ute en ytterst kort sväng på väg till affären för en stund sedan, och kunde konstatera att Melodifestivalen satt sina spår i Karlskrona.. Det är en sliten stad idag. Inga A-lagare på bänken utanför SB, inga hej-jag-spelar-fotboll-i-kaif-eller-handboll-i-ifk-wannabe-brats på café 1344, bara ett halvt dussin pensionärer som beundrade oljemålningarna utanför cityhallen och någon stackars kille som skulle flytta. Hade han blivit vräkt? Skulle han prova sina vingar och flytta ifrån sitt barndomshem? Skulle han kanske flytta ihop med den tjej som han träffade i den lokala bowlinghallen för 15 månader sedan? -Jag vet inte. Jag frågade inte. Men en sak är säker, dimman var tät över staden igår, och spåren efter den kommer att synas i generationer framöver. En ny era har tagit språng.

Topp 3 igår


3. Efterfest med Söderström. Gyrostallrik och Turkisk in i småtimmarna.

2. United knappade in mot Ars:en.

1. Johan.I am Bubbles...

RSS 2.0