Jag SKA klara den.

Två gånger, 80% och 81%. Jag ska klara den.

Hata DF. Och Slash.Ska jag klippa mig kort? eller ska jag bara klippa mig lite grann? >>> Beslutsångest.

Tusan.Nu verkar det helt klart att det blir Roadtrip på tisdag! =D
En heldag i bil, båt och till fots med Kokos, Peppe och Duválle. Kan det bli konstigare? Nej, jag tror inte det.

Se upp danskj*vlar, här kommer vi!Nu börjar det även dra ihop sig till den mytomspunna lagfesten som kommer att äga rum under lördagen. Ryktena går om att det kommer förtäras en större mängd tacos tillsammans med en ännu större mängd alkohol (främst öl, eftersom att det är fotboll vi ändå spelar). Detta kommer med all säkerhet att bli något extraordinärt. Kul träningen kommer bli på söndag med. Hihi.Ikväll får alla hålla sina tummar för våran käre Peppe och hans Kalmar Knights som förhoppningsvis kommer bjuda på show i Iffehallen ikväll kl. 19.00 (Tidmätare är en av människans äldsta uppfinningar. Anordningar som med någorlunda noggrannhet kan användas för att mäta tid har funnits länge. Olika tekniker har använts som alla utnyttjar en känd regelbundenhet för att mäta förfluten tid. Exempelvis har skuggan som kastas av solens sken använts i soluret åtminstone sedan 3000 år före Kristus. Solskuggan från obeliskerna i det forntida Egypten, höga, smala stenpelare, kunde användas på detta sätt. Sådana pelare kallades för gnomon och försågs senare med en öppning vid toppen som gjorde att pelarens längd även kunde användas för att mäta solhöjd och andra astronomiska data. /Wikipedia). Jag kommer vara där.

Ost.

Denna ost ( Ost är en mejeriprodukt som tillverkas av mjölk (eller någon annan mjölkprodukt) genom att protein- och fett-innehållet fås att stelna (koagulera) och resterande, i huvudsak vatten och vattenlösliga ämnen, avskiljs. Osten utgörs av merparten av mjölkens fett, protein (kasein) och kalcium, och den avskiljda så kallade vasslen av vatten, vattenlösliga proteiner, mjölksocker (laktos) samt en del mineraler och vitaminer. /Wikipedia) som fått männikor att undra, under alla tider. Varför luktar viss ost så illa? Varför smakar den så gott? Och hur kan en gul, illaluktande sak kosta så mycket pengar? Detta är frågor som jag nog aldrig kommer få svar på. Så jag ställer mig en annan istället; skär man ost, eller hyvlar man den? Man använder ju en ostHYVEL, men det låter onekligen knaseliknas att säga att man ska "hyvla ost". Nej, är det någon som sitter inne med ett svar samt förklaring varför det är på detta sätt ber jag Dig ödmjukt att dela med sig.


En ost.


Naturkunskapen igår följt av religionen kan ha varit de absolut TRÅKIGASTE lektionerna någonsin. Bortsett från Lenas oändliga tjat om vindar, förstås.


Skorpioner.

Livet är farligt.. invecklat.. överraskande. Tur är väl det..

Man kan inte ha kakan och äta den också.
Det går inte, gott folk.

"OTUR".Ganska otydbart, så därför bifogar jag dagens Wikipedia istället.

Tandpetare: En tandpetare är ett kort spetsigt föremål, oftast tillverkat av trä eller plast. Den används främst för att vårda användarens tänder, och för att peta bort matrester som sitter kvar efter måltiden. I tandvårdande syfte masseras tandköttet med tandpetaren genom att föra den fram och tillbaka ett antal gånger till höger och till vänster om varje tand i det lilla mellanrummet mellan tand och tandkött. Denna behandling motverkar uppkomst av tandsten och ska hålla tandköttet fräscht, varför den betraktas som förebyggande mot tandlossning. Behandlingen kan kompletteras med "gnuggning" med hjälp av tandtråd på särskilt trånga ställen. Tandpetare kan även användas för att komma ner i och rensa små springor och är uppskattad som ett tillbehör vid cocktail.

Folktro.

Att se en svart katt gå över vägen betyder inte otur, och man behöver inte spotta tre gånger.
Att lägga nycklarna på bordet betyder inte otur.
Att gå under en stege betyder inte otur.
Att gå eller köra på en A-brunn betyder INTE otur.

Vem kom på skrocken egentligen? Den finns enbart till för att göra folk lite osäkrare varje dag. Hur ofta har man inte kommit på, två minuter innan bussen går, att man inte hittar nycklarna? För att man säkert dagen innan valt att lägga dem någonstans i skym-undan, istället för att lägga dem helt synliga på bordet! Och kan man helt ärligt säga att det inte kryper fram en liten, liten klump i magen när man ser den där, till synes helt ofarliga katten, som haft oturen att råka födas med en viss färg på pälsen, korsa vägen. KATT-RASISM är vad det är! Ska det verkligen behöva vara så att man måste tänka sig för vart man sätter fötterna varje steg när man går en liten shoppingrunda på stan? Man ser ju inte klok ut om man ska skutta runt mitt i centrum som en ravioli-ätande, ecstasy-påverkad harvallaby (Harvallaby (Lagorchestes) är ett släkte i familjen kängurudjur (Macropodidae). Sitt namn fick dessa djur på grund av deras utseende och deras rörelsesätt som påminner om harar. Släktet består av fyra arter men två av dessa är redan utdöda. /Wikipedia) !
Nej, bort med skrocken säger jag! Jag tänker starta en riksomfattande "sluta-skrocka-börja-rocka" kampanj som går av stapeln den 3e februari 2008 kl. 18.00. Jag förväntar mig full medverkan från alla!Lifehouse - Make Me Over

Eländessport.

Hur kan det vara så svårt egentligen? Det som ju är så pass självklart.. Det är bara att föra iväg klotet mot de vita och röda missformade pinnarna. Men nej, självklart ska man inte lyckas med denna till synes, barnsligt enkla, uppgift!

Varför är jag så dålig på bowling??

Låt oss ta en litet inblick i bowlingens värld för ett ögonblick.

Spelet består av en ca 20m (ytterst hal) avlång träbana. I slutet av sagda bana står tio (10) så kallade "käglor". Till sin hjälp har man ett "klot", som ser ut ungefär som... ja, ett vanligt klot helt enkelt. Målet med spelet är att man ska, med hjälp av klotet, få omkull så många av käglorna som möjligt. Man får två försök på sig. Skulle man lyckas med det prestigefyllda att få omkull alla käglor på första försöket kallas det för en "Strike". Lyckas man att få ner alla käglor på två försök blir det en "Spärr". Poängen tänker jag inte ens försöka gå in på, då jag aldrig riktigt förstått hur man räknar. Man har en dator som räknar poängen, och det räcker!


En bowlingbana med uppställda käglor


Nu när vi vet lite mer om bowling kan vi börja fråga oss; "hur svårt kan det vara egentligen?" Svaret, om man har initialerna P.N skulle bli något i stil med "Det är inte alls svårt". Om man däremot inte har det så blir det nog; "Det är väldigt svårt."
Nej, detta är någonting jag måste bli bättre på, och det snabbt. Dagen kommer att komma då folk minns mig som en utomordentligt fräsig bowlare. Eller kanske inte, men jag ska i alla fall känna själv att jag kan spatsera mot det lokala bowlinghaket med mod i sinnet!Fredag imorgon... =)

Mer.

Nu när denna onsdag närmar sig sitt slut kan jag bara säga som så att jag måste vara sämst på bowling. Men man är ju inte med för tävlingens skull, utan snarare för att ha roligt på vägen! Väl spelat av Peppe, Kokos och Ämtdúwalle.

Mer sånt, Peter B. !!Ett steg närmare helgen. Det känns som att det kommer bli en bra helg överhuvudtaget faktiskt. Håll tummarna (Tumme (latin: pollex) är ett av människokroppens fingrar. Tummen är från början en utväxt muskel, för att underlätta arbete, men utvecklades till ett ben i efterhand. Ett uttryck om tummen är att "ha tummen mitt i handen". Uttrycket används när man talar om klumpiga personer. Ett annat uttryck är att "ha tummen i arslet", vilket syftar på att man är lat. Tummen upp är en gest som i många kulturer uttrycker samtycke, att man godkänner något. / Wikipedia) för att morbror hinner klart med de där eländiga bromsarna, så kanske jag får ha "silvriga faran" i nästa vecka."Wrap my arms
Around your name
Feel your breath
Against my pain
As i breathe out, the past is gone"

It's better to burn out, than fade away

Def Leppard - Rock of AgesSummeringen av Italien skulle väl kunna lyda; regn, alkohol, regn, alkohol. Men det var även mycket glädje som sprudlade i hotellets mediokra rum. Särskilt i 33an. Kulturen då? Jodå, fick faktiskt se bland annat Colosseum (som för övrigt "var klart till tredje våningen när Vespasianus dog år 79. Översta våningen slutfördes och anläggningen invigdes av hans son Titus. Under invigningsfesten, som pågick i 100 dagar, dödades 11 000 vilda djur. Colosseum byggdes om av Vespasianus yngre son Domitianus, som konstruerade det underjordiska system av tunnlar som användes för att husera djur och slavar. Han byggde också ut Colosseum för att öka publikkapaciteten." / Wikipedia)
Men ja, det var kul. Dock får man nog lova att säga att Rom's uteliv besvek (inte mig, då jag befann mig på hotellet båda kvällarna, men ändå.. man har ju hört historierna). Nej, ska jag till Rom igen så ska det vara för att kolla på fotboll, inte för att partaja. Det kan man lika gärna göra hemma!Blue October - Calling YouFredag kan komma att bli en bra dag. Känner det på mig.

Du och jag och du. Vi tre alltså. Det skrivs historia.

Spaghetti, Pizza och långhåriga fotbollsmesar.

Ikväll bär det alltså då av till Italien och dess huvudstad Rom. Bussen går sent och för oss till Skavsta flygplats (som för övrigt måste vara den flygplats i Sverige som har fulast namn) där vi sedan åker med flyg mot sydligare breddgrader. Hemresan kommer (enligt planering) ske på ett sådant sätt att vi är hemma igen måndag kväll.Kan det vara så att det är på gång nu..? Hoppas det. =)Ha det brao här i Sverige. Så har jag det i Italien.

Körkort.

Överskriften är ganska avslöjande.

Känns väldigt, väldigt bra.Tillbaka till verkligheten imorgon igen.. skola. Det har varit ett bra lov, och nu följer sista terminen i gymnasiet. Studenten.. "ojdå".

Staggjakten innan dess dock. Det kommer bli en bra dag.

Lite som en Kizz-låt

Det har varit ett par galna, galna nätter denna helg. Tack för detta Johan, Maatin och Kokos! En helg till böckerna, utan tvekan. Hoppas på fler av dessa tillfällen i framtiden.Filmer avverkade under helgen:

? Släkten är värst     
Höjdpunkt:
Gaylord Focker, Male nurse

? Hot Rod
Höjdpunkt: "Wooooooooow, we just ran over a very small bus!"   ELLER   "Life is short, STUNT IT!"

? Balls of Fury
Höjdpunkt: Spion-sändare-smugglingen

Hot Rod.. vilken film. Se den!Bara en kvar nu...Förändringar och fula djur.

Svara inte: Apa  Örn  Gås  Räv  Orm  Haj  Älg  Mus

DJUR

Tre bokstäver:   . i .


Man måste älska tv ibland alltså.. Nattliv utan ljud är min nya nattunderhållning.

När man ändå är på ämnet, det finns en del fula djur i världen.. Vissa har fula namn; marulk, ormvråk, gös. Andra ser helt enkelt bara för j*vliga ut. Äh vi slår på stort..

TOPP 3 FULA DJUR

Nr. 3: StrutsNr. 2: MullvadNr. 1: Lama

Får se vad som händer..

Stormen.

Gott nytt år. 2008Det börjar inte lugnt. Allt för mycket som måste hända, och det måste hända nu. Annars kommer det väl inte att bli av.

Mobil, körkort, gymkort, student, jobb. JOBB. Orkar inte, vill inte. Nyårsångest.Aftonen var mycket trevlig. Kul att träffa grabbarna igen. Kul att välkomna det nya året mitt ute i ingenstans, hellre det än något kallt och tråkigt torg någonstans. Vi kommer ha ett bra år tillsammans. Ett konstig år. Det är väl så jag förväntar mig att 2008 kommer att vara, konstigt. "Det gör inget."

Nej, det gör ingenting.

RSS 2.0