Youth Gone Wild

Sitter i soffan hemma i Tegelviken, Anton halvsitter / halvligger sovandes i den lilla soffan tillsammans med Emilia i brandmannagreppet. Konstig bild? Det är det också..Idag gjorde jag klart det allra sista arbetet/provet/läxan/inlämningen/whatever för hela gymnasiet. Inget mer sånt för min del alltså ! FY, FAN, VAD SKÖNT.

Väldigt befriande.. Om man nu kanske kunde ta tag i fotbollen på allvar igen och kanske faktiskt prestera något. Så att någon lägger märke till det med.. jag har haft lite för mycket skola, rester på senaste för att kunna fokusera fullt på matcherna. Atlas var senast. tre veckor sedan... Alldeles för länge. Nu är det dags igen.Imorgon blir det match, sedan fort upp till Kalmar och Springbreak, där alkohol i mängder tillsammans med trevligt sällskap och bra musik i form av Takida väntar mig. Inte fy skam i jordgubbslandet !

Hmm..

Choklad - Pucko - extra kakao

En mikrovågsugn värmer tydligen bara saker som innehåller vatten och fett. Så... om man skulle stoppa in en näve sand och köra igång, skulle den inte bli varm då? Fast det är klart... varför skulle man behöva värma en näve sand i mikron.. ?Klassens Onsdagsgrupp har inför morgondagen planerat en massa skoj för de intresserade. Jag tycker det är ett mycket bra initiativ, att ha en kommitté som planerar och genomför diverse aktiviteter var onsdag fram till studenten. Förra veckan var det bokat platser på K.M för att alla som ville skulle kunna avnjuta Manchester Uniteds underbara seger i Champions League finalen mot Chelsea. Imorgon blir det brännboll och eventuellt grill. Jag skulle också ge en gissning att en viss mängd gott öl kommer att förtäras. Inte fy skam, inte alls.Är varm sand bättre än kall sand..?

Pojken läser Kama-sutra, skynda med micron.

Zappar man runt mellan de olika bloggarna kan man se att det råder en grov släng av skrivkramp hos skribenterna, så även hos mig. Om det beror på att sommaren smugit sig hit, att studenten är närmre än vad glassen är på en glasspinne, eller om det är greven som gått ut och hotat folk till livet angående kåserierna, vet jag inte. Men jag vet detta, oavsett vad som kan tänkas hända så kommer vi någon dag slå tillbaka. Inte helt olikt imperiet i Stjärnornas Krig: "The Empire strikes back".Den senaste tiden har varit både upp och ner, men mest upp. Jobb är införskaffat (ja Martin, jätte-kul...), vädret blir bättre och bättre (fast lite sämre förra veckan men bättre nu igen), sen är det dags för betygssättning nästa vecka = slapp fram till studenten. Doftgran.*

image26


* Doftgran är en ordlek som syftar på det tyska ordet "Wunderbaum", där första delen "Wunder" skulle kunna översättas "Under", följt av "baum" som i detta sammanhang ska fungera som svenskans "bar" (översättningen lyder dock inte "bar", det betyder gran). Alltså Wunder baum - Under bar(t).Takida - What if

"Lotofagerna", eller "Lotusätarna", är ett sagofolk från den grekiska mytologin som förekommer i Homeros klassiska diktepos "Odysséen". Enligt sägnen bor "Lotofagerna" på en "ö" utanför Nordafrika, vars huvudsakliga föda består av "lotusblommor". "Lotusblomman" är en plommonliknande "frukt" som man blir glömsk och lycklig av att äta. På väg hem från "det Trojanska kriget" blir Odysseus skepp vinddrivet och han hamnar på "Lotofagernas" "ö". Där skickar Odysseus iväg tre av sina "följeslagare" för att inspektera "ön". Men då männen äter av "frukterna" förlorar de allt minne av sin hembygd och all åtrå att återvända. Slutligen lyckas Odysseus med våld återföra sina män till "skeppet" så att de kan segla vidare.Så sitter man här och lyssnar på lite musik, och det är svårt att undgå tankarna kring vad som komma skall.. Kommit underfund med att juni kommer bli en månad. En rejäl månad. Börjar uppvärmningen med Kiss, sedan bär det vidare till SRF, tätt följt av The Big "S": Studenten, och avslutningsvis ett midsommarfirande. Detta kommer att ske under en tre-veckors period. Är det det som kallas livet, månne? Jag tror det minsann.

Någon som vill fira midsommar med mig? Gör det. Det blir en sjudundrandes fest i Mommelycke!
Fortfarande inte sugen?
Jag kommer fira min student samtidigt...
Fest, som sagt."I could've sweared that I was right
But you played with my mind
I don't want this to be, something easy for me
You always tease me with your look
You're nothing like an open book
I just want you to say, call on my name
What if the sky were alone
No stars there will be
What if you were on your own?
That's not meant to be
-
I wanna burn like fire"

Matchdag.

Idag är jag sugen. Atlas kommer inte veta vad som hände.. kommer springa sönder deras försvar. Fyfan. Älskar denna känslan.

"Wouldn't it be nice..?"


I challenge YOU to a rock-off

I dessa soliga sommardagar som man nog ändå får lov att kalla det, så är det svårt att undvika att blicka framåt i tiden. Inte så långt framåt, men en liten bit. Som en månad och fem dagar framåt. Då är det nämligen dags för År 3 eleverna på Stagneliusskolan, Kalmar, att taga student. Fast det kanske inte är alla som ska, någon stackare kanske är tvungen att läsa om ett år eller två. Otur, isåfall. Men det var inte det jag ville få fram med detta. Jag tänkte komma till min klass, Sp3J. 30~ personer som spenderat 3 år tillsammans nu. Jag är väldigt glad att jag hamnade i just denna klassen, och inte en annan klass som har en väldigt stor och ganska "ser-elak-ut-även-fast-han-kanske-är-snäll,-man-vet-ju-aldrig"-kille. Inte helt olikt klassen på detta foto, faktiskt!


(Han i mitten)Jack Handey verkar vara en väldigt skön kille, förresten.

"Is there anything more beautiful than a beautiful, beautiful flamingo, flying across in front of a beautiful sunset? And he's carrying a beautiful rose in his beak, and also he's carrying a very beautiful painting with his feet. And also, you're drunk."

Bedöm själva.

Sometime, anytime.

Hey there.

Måste lyfta fram Bullet For My Valentine, vilket otroligt bra band det är ändå. Hearts burst into fire, liksom. Det finns låtar..

Stadsparken med Peppe, Kokos och Duvalle i förmiddags. Fasen så trevligt att man kan göra sånt nu igen, äntligen. =) Har på känn att det inte var sista gången vi kommer att vara där.

Snart är det onsdag, = snart är det fredag. Då är det bara en vecka, jag upprepar, en vecka! kvar till Staggjakten. Laget anmäldes idag. Se upp Kalmar, för fan!  Uppställningen är följande; Freddie (Fripps), Petter (Peppe), Anton (Kokos), Jesper (Duvalle, Sjöpungens larv), Ken (Ken), Sebastian (Zebran) och Patrik (Larry). Temat är hemligstämplat fram tills fredag. (Dock vet väl alla redan om vad vi ska vara..) Oh yes, yes, yes.Massa "tänk om..." ikväll. Om den närmsta framtiden alltså.. Tänk inte så mycket.. Saker händer ändå. Det löser sig. ..nog?33 dagar kvar till SRF. Men vem håller räkningen?

"Love is like a bomb, baby, c'mon get it on
Livin' like a lover with a radar phone
Lookin' like a tramp, like a video vamp
Demolition woman can I be your man?""Oh my god... She's so drunk!"

"Svanar är onda." /D

Men inte ankor. Förväxla inte de två djuren. Ingen gillar ett missförstånd.Nu har vinnaren av 2008 års pris för "Tråkigaste dröm" korats. Det är "Böckling" Petersson som tar hem bucklan med gårdagens nervkittlande natt-teater som innebar att (citat): "jag drömde att jag satte upp en hylla på mitt rum. Sen drömde jag att jag sov." Utan tvekan; två scenarion som endast kan ses som utomordentligt ointressanta med tanke på vad som annars kan och brukar ske i drömmarnas rike. Grattis, Böckling!

Nu ska jag sova. Snart. Shaun of the dead är rolig.

Låt oss kväda.

Emilia, så gul och fin,
sitter ensam i soffan min.

Gungandes i takt till musiken,
gör hon inte någon människa besviken.

Man ser på hennes saffransgula näbb att hon ler,
kan det vara för halsbandet hon fick från någon som är ganska lik Lasse Kronér?

I vilket fall är jag glad,
då jag ser att Emilia är glad,
tillsammans ska Vi i "Livets bok",
vända blad.

<3

RSS 2.0