Längre bort på gatan vid ett hus bland täta snår

Jag fick höra i veckan att våren har officiellt kommit till Sverige. Detta tyckte jag lät, om än underbart, en aning konstigt. Med stor tanke på att vi faktiskt inte ens entrat månaden mars än. Slug som jag är betslöt jag min nu för att  gå till botten med den här historien. Det visade sig att väderstackarna på SMHI inte har ett så enkelt och avslappnat jobb som först kan tyckas, det är tydligen inte bara att sitta och kåsera om allt och inget tillhörande vädret.

När är det vår?

Att definiera meteorologisk vår är ingen lätt uppgift. Det finns ingen vedertagen internationell standard.

Såhär står det på smhi.se angående våren.
Vidare står det skrivet;

"Svaret är att det inte finns någon lätt definition på vad som är varaktigt. En sedan länge använd definition är att en medeltemperaturförändring till över noll måste hålla i sig minst 5 dygn. Det är knappast vattentätt eftersom övergången till vår kan vara en långdragen process med många bakslag. För att förbättra har definitionen sista tiden skärpts något. För närvarande gäller minst 7 dygn för att en förändring ska gälla som varaktig."

Jag har tagit mig tid till att fetmarkera det som jag anser viktigt i texten, för läsarens välbehag. Dessutom har jag markerat ett hemligt ord, lite som en tävling kanske, om man tycker om sådant.

Detta ger egentligen inget konkret svar, eftersom att jag varken har lust eller ork att kolla upp hurvida medeltemperaturen den senaste veckan varit över noll grader eller inte. Så kan det gå, som man brukar säga när man kastat baskern i sjön.


Personen på bilden bär en baskerOch här kommer ett par ordspråk om NHL08.

Ett par NHL-matcher om dagen är bra för magen.
Bättre en 360-kontroll i handen än tio i skogen.
Ropa inte "Hej!" innan du vunnit matchen.
Kasta inte sten i en NHL-match.

Oh behave!

En ofrivillig, plötslig muskelsammandragning, ofta smärtsam. Jag talar såklart om kramp. Kramper uppkommer vanligen som reaktion på överansträngning och kan då härledas till brist på syre, vätska eller salter i kroppen. /Wiki

Detta är ett fenomen som har legat som en förrädisk skugga, en träbent pirat med ont uppsåt, en illasinnad zoolog som utför rituella stympningar av olika slag, under större delen av min idrottsliga karriär. Bara för att få höra att min kära vän, min chefsdirektör i vardagen Petter, aldrig fått chansen att uppleva denna formen av kroppslig ifrånsägelse. Vad kan detta bero på? Har han möjligtvis utomjordiska gener dolda i sin kropp? Vi vet ju sedan innan att han även klarar sig undan bieffekterna av att vistas i Dimman. Något som undertecknad dessvärre tycks ha betydligt svårare att göra. Eller kan det vara så att svaret finns hos mig, har jag måhända väldigt lätt för att musklas tills detta händer? Jag kommer att blicka vidare in i detta mysterium. Låt oss hoppa att svaret finns där ute, någonstans. Ska man lyssna på introduktionen av den gamla televisionsserien Arkiv X så gör det ju faktiskt det.Väldigt roligt att se att allas våran Greve har hittat knapparna till sitt dammiga gamla tangentbord och lyckats knåpa ihop ett, om än omotiverat, blogginlägg.
I sagda blogg ligger frågan svävandes, "hade Dan "Hemulen" Frendin skägg innan?" Jag skulle personligen vilja minnas att så var fallet. Dock vet jag inte om jag skulle vilja kalla det "ståtligt", då det såg mest ut som att han hade glömt bort hur man går tillväga för att raka sig. Men, jag lägger frågan öppen, eftersom att jag inte kan säga till 100% hur sanningen tog sig.Och så missar man Hardcore på fredag, som jag planerat att jag skulle se i ett par månader... typiskt.

Woho idag.

Så har den där dagen kommit igen. Söndagen. Fast denna söndagen är lite speciell, på flera sätt. Det är den sista söndagen på mitt sista sportlov som gymnasieelev, det är den söndagen då mor och far införskaffat sig ett nytt färdmedel i form av automobil, MEN det är även 365 dagar, alltså ett år, sedan som en av de bättre partajen i mitt liv ägde rum. Min kära 18-års dag. Jag gör som indianerna och minns tillbaka med glädje på sagda kväll, och slänger även en blick framåt ett år och kommer på att jag då fyller 20 och även jag får göra A-laget sällskap inne i Sveriges älsklingsboutiqué SB. Snart så.

Men det är mycket som ska hinnas med innan detta sker!
Det är staggjakt, springbreak, student, jobb, blekingefyran, Sweden Rock.. massor massor faktiskt.Imorgon är det måndag, vilket betyder Mitt i naturen med Dan "Hemulen" Frendin! Jag kommer att sitta med citat-pennan i högsta hugg. Jag är inte ett dugg orolig att Dan går en hel dag utan minst ett bra sådant som han kan stoltsera med. Tänk att leva i Dans närhet, som en granne eller familjemedlem eller något liknande. Man brukar ju säga att man inte kan få för mycket av det goda. . .

Låt oss drömma..

Solen håller just på att gå ner, för att låta kvällen komma fram.. Det är varmt. Det räcker med t-shirt och shorts, även utan sol. Grillen visar en stark glöd och det doftar av kryddat, grillat kött. Ur högtalarna inifrån strömmar en bekant låt.. Det är "Boys of Summer", med Ataris. I takt med att man öppnar den första för kvällen kommer folket tillbaka från badplatsen. En dag håller på att ta slut, en kväll ska precis börja..

Sommar.. 2008.

To Knussel.

Glada nyheter alla, strejken tycks vara över! För denna gången. . .Det har visserligen inte hänt så mycket som är värt att nämna, men det blir en lista ändå.

TOPP 3 SAKER SOM HÄNT UNDER STREJKEN

NR. 3: Äntligen fått mina tröjor!        "eskimos are cool people"

NR. 2:
Blivit av med en större del av mitt hår. Det var en ren massaker i friseringsstolen.. Jag har nog aldrig i mitt liv sett någon gå lös med en sax på ett liknande sätt. Saknar mitt hår faktiskt..        "mössmannen"

NR. 1:
Varit medverkande i ett väldigt djupt och ingående samtal om mullvadar som väckte många frågetecken.         "utredningsdags"MULLVADAR

Här är frågeställningen som fick hela ekipaget i rullning; G: "Hur gör mullvadarna när det är tjäle i marken??" (Värt att notera är att denna frågan kom, helt taget ur luften, i en bil relativt tidigt på dagen efter cirka 5 minuters tystnad)

Detta ledde, flera dagar senare, till en vild diskussion om detta märkliga djur, som tycks leva i en värld full av mystik och mörker.


? Hur gör mullvadar när det är tjäle i marken?
? Hur djupt nere i marken befinner sig mullvadar?
? Hur parar sig mullvadar? Alla är ju så fula. (Dan Frendins hypotes: Endast snygga djur får para sig)
? Dessutom är de blinda. G: "ÄR DE BLINDA!?"
? Hur stor blir en mullvad? (En deltagare slängde ur sig något om 60 cm, dock handlade det inte direkt om mullvadar i det han pratade om, men vi tog till oss det som ett förslag.) G: "BLIR DE 60 CM STORA!?"


Jag har nu i efterhand agerat naturlivsforskare, och funnit svar på våra frågor. Med en viss hjälp av Wiki, såklart. ♥

Mullvaden är ett litet djur, 13-17 cm långt, 80-110 g tungt, med cylindrisk kropp som är täckt av en vacker mörk päls och med spetsig nos. Mullvaden har små ögon. Alltså kan den se, men den kan inte urskilja rörelser, vilket gör den mycket sårbar ovan jord. Den är ett ensamlevande djur som lever helt och hållet nere i de underjordiska gångarna (15-25 cm) som den gräver ut. Fortplantningen äger normalt rum en gång per år och resulterar i en kull på 4-6 ungar. (G hade tagit reda på att mullvaden går i ide under vintern, och slipper på så sätt att gräva i tjäle, MEN det tycks som att Wiki vill mena annat) Under vintern ligger djuret inte i dvala, varför det hos oss då måste uppsöka sin föda på större djup.

Andra intressanta fakta ni kanske inte visste om mullvaden:

Mullvadarna är osällskapliga och kämpar ofta med varandra.
Den hör bra.
Mullvaden simmar också ganska bra.
/Wikipedia

Sammanfattningsvis kan jag nog inte mer än att instämma med tidigare påstående, den lever synnerligen ett mystiskt liv.Mullvaden är även det djur som lyckades knipa en hedersvärd andraplats i min "Topp 3 fula djur"-listaEn viss ilska tycks har uppstått kring balen och min brist på deltagande. Det är faktiskt så att jag planerade in detta långt innan datumet för balen var bestämt. Ändra datum så kommer jag! Har inte lagt ut de pengarna för att sedan missa en massa.

Resor, strejk och intagande.

Nu har mitt internet gått in i någon slags strejk, då det totalvägrar att fungera. Kanske har det blivit utbränt, lite för mycket bloggande, lite för mycket msn:ande -jag vet inte. Men något är det. Istället får jag under tiden agera pirat och låna andras intranät.Första träningsmatchen är nu avklarad. Man får väl sammanfatta med ett "sådär". Visst vann vi matchen, och visst hade vi pressen genom större delen av den, men det finns mycket som måste förbättras. Bland annat avslut ♥ Jag är, helt, slut.Nu är lovet igång, och jag har absolut ingenting planerat. Kul. Det får bli en vecka som alla andra, fast med lite mindre skola. Eller jo, jag har en sak i planeringen. Fest på fredag! FÄST. Det är bra. Kanske (eller kanske och kanske, förmodligen snarare) kommer det till att bli lite förtäring även ikväll. Finns många anledningar till detta; vi vann första träningsmatchen, Utd - Arsenal spelar idag, bjuden på fest, det är lördag, det är sportlov, ingen fotboll imorgon, tog det lugnt igår, det är lördag. . Bara att välja och vraka!
UPPDATERING: De sista raderna jag nyss skrev har blivit bekräftade. Det blir förtäring. Martin&Freddie + "drycken" = ajajaj. Vi syns i dimman, mina vänner.Greven, jag håller tummarna för dig i din resa till Lalalalalalandia.
Brorsan, jag håller tummarna för dig och dina laddare i Schweiz.
Peppe och Kokos, för er håller jag tummarna utan egentlig anledning.

"Vi är ämnade för större saker". . .

MSN by night:

Fripps säger:
vad F*N är supertisdagen?

Petter ;> k säger:
haha

Petter ;> k säger:
ingenaning

Petter ;> k säger:
googla ^^

Fripps säger:
aaaaaahhh.... Supertisdagen, Super Tuesday, är en tisdag i februari eller mars under år med presidentval i USA, under vilken en stor del av USA delstater håller primärval eller nomineringsval för att ta fram den demokratiska och den republikanska kandidaten till presidentposten.

Petter ;> k säger:
visst ja

Petter ;> k säger:
ganska viktigt faktiskt

Fripps säger:
ähsch

Petter ;> k säger:
skitsamma

Fripps säger:
vet inte ens om valet är klart än?

Petter ;> k säger:
haha nae

Petter ;> k säger:
den där tisdagen är nästa vecka tror jag

Petter ;> k säger:
eller var igår

Fripps säger:
hahah

Fripps säger:
"freddie och petter försökte sig på lite utrikespolitik, men kom snabbt till förståelse och gav upp"

Petter ;> k säger:
hahaha klockrent

Petter ;> k säger:
ganska dåligt av mig när jag försöker spela kunnig och du iallafall villigt erkänner att du inte vet

Fripps säger:
hahah

Fripps säger:
asbra ju

Fripps säger:
vi var nog helt enkelt inte ämnade för det

Petter ;> k säger:
nej

Petter ;> k säger:
vi är ämnade för större saker

Petter ;> k säger:
nu gick min strumpa söder på stortån

Petter ;> k säger:
hela tittar ut ^^

Fripps säger:
hahahahahahahahahahahahahaahahahaha<3

Klimatförändringarna, månne?

Kära läsare, kära vänner. Idag har sannerligen varit en konstig dag. Jag kan bara spekulera i vad orsaken till alla märkligheter är, men eftersom att vi fick se på Al Gore's miljöfilm igår så gissar jag på klimatförändringarna. Det är nämligen såhär att idag, 13 februari 2008, fick jag reda på att min klasskamrat, min medbloggare, min vän Linus (aka Greven) tagit körkort. . .

Ja, ni hörde rätt. Eller nej, ni läste rätt, såvida ni inte har någon som sitter och läser högt för er, då hörde ni rätt. Greven har tagit körkort. Vi talar alltså om killen som på en körlektion för endast ett fåtal veckor sedan körde av vägen och in på en åker. Han "missade svängen". Hur detta kan stämma kommer jag nog inte att förstå, jag kommer faktiskt inte ens försöka, då jag riskerar att bli galen, tappa fotfästet helt och fly upp i bergen och leva mitt liv som en buddhistisk eremit-munk.

Jag antar att ett..... "Grattis Greven"... passar in..?På tal om något helt annat så var vädret ypperligt tillfredställande idag. Faktiskt så tillfredställande att Danmarksgrabbarna bestämde sig för att köra till trevägskorsningen Gäddgatan/Aborrgatan och idka "två-nudd". Det är alltså Two-touch på engelska. En lek, för er som inte vet, där det gäller att inte tappa bollen i gatan. (Man trixar med en fotboll, som att kasta gris ungefär)
Inget ont som inte för något litet, litet gott med sig iaf.

Och här kommer lite fakta ni inte visste om Jämtland (Jämtland var ursprungligen en självstyrande bonderepublik, området blev därefter norskt 1178 och var så i mer än 450 år och har varit svenskt sedan 1645. Den egna särarten manifesteras bland annat genom att halvt på allvar, halvt på skämt se länet som en republik inom kungariket Sverige. Kung Carl XVI Gustaf är även Hertig av Jämtland, en titel han fortfarande använder sig av då han besöker landskapet.  /Wikipedia)


Hur man kan ha så här tråkigt är ganska fascinerande.. Om det ändå fanns någon som delade mina visioner..

http://IzzySparks.bilddagboken.se/index.php?main=L3Avc2hvdy5odG1sP2lkPTE2MjU4MDI4NCZ0PTEyMDI0MjUyMDEmY3VycmltZz0xNA==

(Det är alltså meningen att du ska kopiera det och klistra in i ett nytt fönster, alternativt en ny flik, i webbläsaren)Och så har ännu en måndag kommit till ända. En måndag, precis som alla andra. Vakna, ta sig till skolan där svenska och Evelyn väntar med läxförhör, som alla gör fem minuter innan lektionen nere i korridoren. Eller ja, nästan alla. Efter en ytterst rolig (läs: tråkig) lektion väntar staggs matsal, som på senare tid haft en ihållande, nedåtgående kurva. Där väntade delikat måltid i form av torra nudlar och köttbullar. Mums, kocken. Efter denna underbara start på dagen väntade dock bättre tider. Nu var det åter igen dags för Naturkunskap med Dan Frendin, allas våran favoritlärare. Idag kunde han stoltsera med ett flertal väl valda citat, dock tvingar omständigheterna mig att endast publicera ett av dem alla.

Veckans Mitt i naturen med Dan Frendin:

"..och sen kom benfiskarna. Det är alltså fiskar som börjar på ben! Sedan blir de till fyrfota fiskar.. Alltså.. fiskar.. med fyra ben.."

Tack för att du finns, Dan.Tisdag. Onsdag. Torsdag. Fredag. Ungefär så snabbt går det, sen är det helg igen. Det närmar sig med stormsteg. Inte bara helgen, allt.

För er som inte hört.. Christian Kjellvander - Log at 25

Reflektion.

Fredagen blev som väntat galet... galen. Men folk var glada och hade roligt, så jag är nöjd! Även väldigt glad för att mina grannar är snälla. Städningen dagen efter var nog dock en av de värre, då man verkligen kunde urskilja vilka bataljer som försigått kvällen innan. Var det inte flaskor och burkar i tusental så var det klibbiga fläckar på golv och bord, och var det inte det, ja då var det den där röda vätskan som finns inuti oss. Jag talar alltså om Blodet. Men ingen fara, trots mina farhågor fick jag reda på att ingen hade genomfört mord eller liknande, utan det var helt enkelt min tumme som inte kom överens med en ölburk.
Anton då? Grabben som fyllt nitton dagen innan, och en ganska stor anledning till partajet.. Ja han var gladare än någonsin och vi fick verkligen se honom i sitt absoluta esse! Dock, som alla lyckliga sagor var även denna tvungen att få sitt slut. Någon gång mellan 22 och midnatt bestämde han intim träff med badrummet, vilket blev hans sovplats för resten av kvällen/natten. Det gör ingenting. Du skötte dig med bravur Anton. Även de tappraste krigarna kan få sår av svärdhugg.
Glöm inte att titta till izzysparks.bilddagboken.se för att se många fina bilder från ovan nämnda kväll. Det är definitivt värt det.Nu är det väldigt segt.. Nytränad.. Måndag imorgon, med allt vad det innebär. Bara att hålla ut. En vecka kvar. Sen är lovet.

Fredag. Imorgon.

Anton "Kokos" Häggbring har dagen till ära valt att idka födelsedag idag, vilket jag tycker att vi alla firar med ett, (och glöm inte "hipp hipp"), Hipp Hipp, Hurra!! En födelsedag kan verkligen förgylla vilken halvregnig torsdagsmorgon som helst. "Det är ju kul när det går bra för andra!"

Detta kommer såklart även firas imorgon med...FEST! Faktiskt den första festen sedan den senaste festen som ägde rum i "el casa". (Jo, det är sant) Mina ambitioner är att försöka hålla ljudnivån nere till den grad att ingen granne kommer upp. Igen. Tar man ett titt på det första utkastet av laguppställningen känns det dock ganska bra. Det största utropstecknet är att Johannes Döparen (!) åter igen vallfärdar hemåt sitt Kalmar för att ägna sig åt socialisering och annat. Det största frågetecknet är; kommer vi lyckas att få Sjöpungens larv att intaga Drycken? Den kristallklara, oskyldiga, förföriska, vattenliknande drycken med stort S.En liten och helt obetydlig eloge skulle jag vilja dela ut till grevenlinus.blogg.se, då han visat goda kunskaper inom skriftens mystiska värld. Gång på gång får han mig att le och kanske rentav småfnissa när jag ögnar igenom hans väloljade bloggeri.
Väl arbetat, Greven.Jag tror att vi kan ha hittat Sabaton - Metal Crue 's arvtagare. Nocturnal Rites - Still Alive heter den. Bra låt. Mycket bra låt.

Introduktion av något nytt..

Sammanfattningen av dagen igår skulle kunna ljuda något i stil med "förstklassigt!", eller "finimanjaro!". Men istället för att sammanfatta i efterhand, bestämde jag mig igår för att föra en "bloggbok" över resan istället. På detta viset blir Ni läsare kanske mer insatta hur läget faktiskt var, under flera tidpunkter genom resan. So, without further ado...image9

09:10 - Intag av delikat frukost i form av osfrallor samt mjölk. Petter visar prov på stor ilska och girighet till en följd av sin makabra hunger. Anton pratar tyska (kanske för att få en försmak av hur det kan tänkas vara utomlands) och Jespierre mumlar lite för sig själv.
09:14 - Jespers första vredesutbrott. Tydligen så har Anton(som stod värd för frukosten)'s Oboy gjort Duvallé missnöjd genom att inte genast sjunka till bottnen.
09:25 - Frustrationen över ovan nämnda Oboy är fortfarande stor. Anton tvingas ingripa och själv blanda drycken åt Jesper.
09:54 - Förberedelsern innan avresa. Toalettbesök står högt på listan.
10:56 - Framme i Blekinge och i Nättraby, för att inhandla proviant och sedan fortsätta resan i en och samma bil (resan Torsås - Nättraby fortlöpte i två separata bilar). Läget som följer är som sådant: Anton är chaufför, Peppe läser en kopia av Aftonbladet i shotgun-position och Duvallé läser flitigt Moore. Värt att notera är att "Sjöpungens larv" (Jesper) ännu har klarat sig med sitt enda vredesutbrott vid frukosten tidigare.
11:47 - Precis efter det luftgitarr-lufttrummande-falsksjungande hålligång som blev när Dragonforce - Through the fire and flames började ljuda, släcktes vår låga snabbt när vi passerade en skylt med följande text "Skåne Län". In i ghettot grabbar...
12:43 - Cirka 4 mil kvar till Malmö och vi har klarat oss ifrån diverse rån- och hotförsök. Än så länge... Kisspaus.
12:55 - Jespers andra vredesutbrott. Denna gång blev undertecknad anklagad för att ha stulit Larvens tuggummipaket. Något som snabbt visade sig vara helt osant.
13:02 - Nu är det "som till Nybro till Malmö" /Peppe Norén. (I efterhand fick vi förklarat att han syftade på det avstånd som är mellan Kalmar och Nybro, var detsamma som det avstånd som stod på en vägskylt vi passerat)
13:15 - Nu har vi tydligen kommit till Öland! Detta tyckte Anton, efter att ha beskådat en väderkvarn intill vägen.
13:16 - Och där! Så var vi äntligen inne i Malmö. Enbart minuten efter vår visit på Kokos "Öland".
13:33 - Parkeringsplats funnen. Tydligen så dög inte Peppes parkering åt Anton, så Anton gjorde om parkeringen och ställde sig likadant, med skillnaden att bilen nu stod ut mer bakåt.. Man får vara principfast, Anton!
14:00 - Nu sitter vi på tåget, med väntad avgång inom ett par minuter. Tack vare två mycket vänliga skåningar lyckades vi lägga vantarna på billiga biljetter. Tack för detta, Skåne. Bredvid oss sitter tre personer, varav två tjejer vi misstänker talar svenska. Dock är det omöjligt för oss att vara säkra, då det tycks komma grova inslag av skånska och engelska med jämna mellanrum. Vi ser fram emot en underhållande tripp över bron.
15:30 - Duvallés tredje vredesutbrott. Anton kom med förslaget att vi skulle gå en annan väg. Detta höll inte Jesper med om och halva Köpenhamn fick höra "Vi skulle ju bara gå förbi något som hette något på B!!!"
15:31 - Minuten senare hörs Jesper stå svärandes åter igen. Denna gången åt sin jacka som hamnade i en intressekonflikt, då dess skärp strulade.
16:44 - Ett stort hopp (denna tiden gick åt till diverse inhandlingar). Nu sitter vi åter på tåget, med färd tillbaka till Malmö på kartan. Tidigare nämnda inhandlingar skedde på två ställen. Ett i en dansk så kallad "Supermarket" och det andra i en liten, liten butik som låg i ena hörnet av vad som måste varit den gata i Köpenhamn som hade flest sexbutiker/strippklubbar per capita. "Mysigt", tänker vissa. Smaklöst, säger jag.
17:31 - Kuppen är ett faktum! Fyra killar ägde Sverige.
Hemresan var jag chaufför, och därför uteblev bloggandet. Dock bestod den till största delen av att jag körde bil medan mina vapendragare ägnade sig åt sömnens konst.

The boys of summer.

Så ljuder låttiteln av Ataris verion av denna låt. Mycket bra. Mycket bra.Hörni grabbar, snart ska vi till Danmark idag! Vilken roadtrip.Det verkar som att det har uppstått någon form av fientlighet gentemot ett antal bloggar i sällskapet. En person som går under smeknamnet "Kejsaren" har rakt ut provocerat bl.a min, izzysparks och grevenlinus bloggar. Vidare information kan läsas på flygblad som sprids i detta nu.

Veckans Mitt i naturen med Dan Frendin:

"Sjöpungen är släkting med oss! Fast sjöpungen i sig är inte så lik oss.. men dess larv har en antydan till ryggrad..!"

image8
  Detta är alltså en sjöpung.
  Nej Dan, "inte så lik oss"!


Mjölk, pucko, cola, magnum och dubbelnougat.

Man måste älska söndagar..Vem vinner, stora rosa kaninen eller jättepotatisen med antenn?

RSS 2.0