Lite sånt och lite sånt.

Matchen gick bra. Väldigt bra. Vi vann med 2-1. Helt underbar känsla när domaren blåste av efter 94½ spänningsfyllda minuter. Trots att vi var nertippade av "experterna" så lyckades vi bevisa att vi kommer bli ett lag man inte ska underskatta. Känslan..Saker och ting börjar ordna upp sig nu känns det som. Vädret går mer och mer åt rätt håll, serien har kommit igång, till och med en liten, liten gnista att ta tag i skolan har uppenbarat sig. Kommer utsökt att tänka på den gamla dängan "Carpe diem". Det är väl lika bra att göra det.För att min blogg inte ska bli allt för seriös så tänkte jag nu berätta lite om Josef I.

Josef var redan som barn väldigt livlig och full av energi.
Men han drog sig tillbaka som spansk tronföljdskandidat 1703, då 25 år gammal, och allierade sig med britterna under det spanska tronföljdskriget. Josef fortsatte kriget efter sin far och hade en nära samverkan med Eugen (EUGENE!!!) av Savojen.
Sen dog han i smittkoppor 1711. Men hans död var icke förgäves, då den beredde väg för "Freden i Utrecht" två år senare.
Innan han dog hann han dock gifta sig också. Hon hette Wilhelmina Amalia av Braunschweig-Lüneburg. Eller Wowilolhohelolmominona Amomalolia avov BoBroraunonsoscochohwoweigog-LoLünoneboburorgog, som man skulle kunna säga på rövarspråket.


Josef II, alltså inte samma person som jag nyss berättat om.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0