Försmak.

Sitter i lägenheten igen. Tegelviken har nog inte varit detsamma utan mig.En större uppgradering har skett! Ny tv, ny möblering och lite annat nytt också.
Min tv (som för övrigt kommer att heta Steve [st-ee-vä] ) är nog världens bästa tv. Bra köp av mig!Nyår.

Ao. Fripps, Peppe och Kokos SAMT med finbesök av Ämtduvalle kommer att dinera tillsammans hemma hos Peppe för att sedan föra kalaset vidare mot andra vyer. Vilka vyer det kan tänkas bli får vara sådant man märker vid ett senare tillfälle. Möjligtvis kommer kvällen sluta i Tegelviken, som vanligt alltså. Det gör absolut ingenting, då jag glatt kan stoltsera med en, så att säga, ny-gammal lägenhet.Dimman var ovanligt tät i fredags.. större delen av kvällen är ganska mycket helt borta. Puts väck! Martin måste ha tagit med sig den. Ge tillbaka tack.

Del två.

Vidare till slutspel och gruppmotsåndet skulle komma att bestå av Karlskrona AIF,  AIK Atlas och IF Trion.
I grupp två fanns Jämjö GoIF, Rödeby AIF, Kristianopels GoIF och Lyckeby GoIF.

Öppningsmatchen mot Kaif skulle komma att bli en liten rysare för motståndarnas del. Självsäkra och arroganta Kaif gick in på planen med tankarna om en redan vunnen match (vilket visserligen kan förstås, då de lirar i högre divisoner är vad något annat lag i turneringen gör). Men det skulle dröja innan de lyckades leta in bollen bakom Fridlevstads målvakt Mats, som gör en häpnansvärd match med många högklassiga räddningar. Resultatet 1-0 står sig, när vi i SISTA minuten får en straff med oss! Sanningen börjar bli ett faktum, "ska vi verkligen kunna kryssa mot ett lag som egentligen borde klassa ut oss?". Men, straffen missas dock tyvärr, och Kaif vinner matchen med 1-0.

Match två spelas mot Atlas, och vi måste vinna för att ha chans till avancemang. Många mål åt båda hållen, matchen skiftar ganska mycket, men till slut kan Atlas se sig som vinnare med 4-3.

Sista matchen och sista chansen att rädda sin heder genom att ta tre poäng. Trion. Vi spelar stundtals riktigt bra fotboll och när dammet efter striden har lagt sig kan vi äntligen se oss som segrare. 3-1 till F-stad.

Finalen gick senare på kvällen, lagen som möttes var KAIF och AIK Atlas. Alltså, båda lagen från vår grupp. Efter en spännande första halvlek (som slutade 4-2 fördel KAIF) så orkade inte Atlas längre och Kaif kunde rycka ifrån och vinna matchen med 9-2.

Sammanfattningsvis gör vi, i mitt tycke, en fullt godkänd turnering, med höjdpunkten vid Kaif-matchen och lågpunkten vid Hasslö-matchen. Personligen känner jag mig nöjd med både min och lagets insats. Till slut blev det tyvärr inga 20 mål, som jag så ofriskt råkat lova, men fyra får ändå räcka.Nu blir det ingen mer fotboll förrän morgondagen. Då bär det åter igen av till Karlskrona Idrottshall för att se både Herr- och Damjuniorer spela BLT Lyckå Cup.Fredag och enbart tre dagar kvar till nyår. Givetvis har jag ingen som helst aning om vad jag ska göra eller vart jag ska vara. Antagligen blir det middag först, och sedan iväg till något partaj. Som vanligt alltså.

KM

Tre spelade matcher, 9-4 i målskillnad och vidare till slutspel.

Det kan låta som en underbar svängom på rosor, men så var dock inte fallet. Första matchen var ganska promenad, då vi vann med hela 5-0. Motstånd stod Blåningsmåla IF, aka Biffarna, för. Ja, de heter så. Andra matchen var det Tving GoIF som skulle stå emot våra kanoner, matchen slutade till slut 4-1 till fördel för Fridlevstad. Sista matchen, med vetskapen om att vi faktiskt redan gått vidare, slutade i katastrof. 3-0 till Hasslö GoIF! En match fylld av....ja, ingenting från vår sida egentligen. Vi lät i stort sett Hasslö göra vad de ville. Gratulerar till vinsten säger jag, och sätter mig i skamvrån under resten av kvällen. TUSAN! vad dåligt det var.

Nya tag imorgon då motståndet kommer att vara av betydligt högre klass än vad det varit under dagen. LADDALADDALADDA.Och så lite utmärkelser...


Dagens MÅLIS: BK Ekens målvakt! Ja, de heter också så... eller inte också, men de heter så. BK Eken beslutade sig för att ta med sig en målvakt i form av vad som såg ut att vara en avdankad, tysk, porrskådis som nyss kommit ut från torken, med en ölmage av stl. XL och byxor av stl. Herregudvadsmå. Att notera är att sagda målvakts insats i matcherna vad måttligt....medioker. Men han vinner ändå, på grund av stilpoäng. Eller brist på sådana snarare..

Dagens MÅL: Tving GoIFs lille Diego (han heter inte egentligen så, men det var ingen som hörde eller förstod vad hans egentliga namn var) när han i slutsekunden gjorde det oväntade och cykelsparkade in bollen, helt otagbar för motståndarnas målvakt. Snyggt, men samtidigt elegant.

Dagens BABE: Tjejen som satt på andra läktarsidan, uppe till vänster. Du var en fröjd för ögat, tack för att du valde att kolla på fotboll idag.

Dagens LAG: Fjärdsjömåla IF, "Fjöset". Tack för att ni år efter år, efter år, efter år alltid lyckas hitta folk till att ställa upp och spela inomhus-cuper. Ni kanske inte alltid är det bästa, eller mest tekniska laget, men ni lyckas alltid bringa ett leende till mina läppar. Tack.Det har varit en tämligen jobbig dag, men ack så rolig. Låt oss nu vila, och återkomma med nya krafter under morgondagen.

Stämning.

Angels and Airwaves, gårdagens kalkon och en sprillans ny Ipod.

Precis som juldagen bör vara.Vilka ska ut ikväll? Alla? Ja, förutom jag då. Jag verkar vara en av de få som beslutat sig för att inte förtära alkohol på ett eller annat sätt ikväll. Vill gärna se att julen inte ska handla om alkohol, att man inte ser fram emot julen för att "Juldagen är en av de största utekvällarna på året!!!!1!!11!!!!ett1ett!". O...kej.Johan kommer snart, den gamle räven. Ska bli kul att ses igen. Länge sedan sist !Det har spridit sig något men jag vet inte vad det är.. ett lugn... ett stämningsfullt, behagligt lugn. Alla är trevliga, glada, nöjda. Känns nästan som att hela världen har stannat upp, om bara för ett litet tag.

Passar på att njuta lite sålänge då..

Julstök och kalenderbarn.

Och så lider årets julafton mot sitt slut. En liten sammanfattning skulle väl passa väl in tycker jag!

Stiger upp tidigt på morgonen, långt innan solen gjort samma sak (egentligen inte, men det kändes som det!) och begav mig tillsammans med mor, far och syster ut till gränslandet mellan de blekingska och småländska skogarna för att hälsa på käre farmor och farfar. Jag får väl med handen på hjärtat säga att det börjar ta emot när man åker därifrån nuförtiden, man vet liksom inte vilken gång som kan komma att bli den sista.. Men idag var iaf båda två relativt pigga! Det var mycket skönt.

Vidare hem för att hämta julklappar, och sedan bar det snabbt iväg igen till vårt årliga firande hos mormor och morfar ute på den där ön som bestämt kallas för "Hasslö". Väl där bjöds det på delikat dinerande i form av kalkon med potatis och den där såsen, som ju är så god. (Vi har inom släktet beslutat att bojkotta det traditionella svenska julbordet och istället ägna oss åt godare mat, som till exempel kalkon!) Diverse tillbehör fanns tillgängliga, men de uteblev för min del. Man måste ju få plats med så mycket fågel som möjligt! Maten uppäten och väntan började.. Efter en tid så dök Han äntligen upp! Jesus! ...Nä okej då... Tomten! Barnen blev helt till sig, några började springa, några gråta. Men till slut blev det lugnt i brasan och man kunde snällt sitta och beskåda det mirakel som är småbarn som innerligt tror på att det verkligen existerar en tjock, skäggig man i röd trikå som hinner med det fysiskt omöjliga att leverera julklappar till varenda familj i hela världen, på en och samma dag. Underbart! Påstår jag.

Kvällen kom till att bestå av monopol och ölförtäring (inte för min del, dock) med hela familjen. Mysigt värre, då jag sällan har privilegiet att umgås med syster och bror på en och samma gång!Det har varit en väldigt bra julafton i år, snöbristen till trots. Jag har istället fått lära mig om de lite viktigare sakerna i livet, som familjen till exempel.

Usch... jag ska sluta växa upp..Hoppas att ni alla haft en minst lika bra dag som jag har, och att julen behandlat er väl detta år! Nu är det enbart en vecka till nyår. Dags för laddning!

Och där.

Nu var det officiellt även för mig. Ingen idé att sitta där och slöa liksom.

Ja man har ju kunnat följa grevenlinus.blogg.se under en längre period nu, samt potentialen.blogg.se och även min vapendragare Petter på izzysparks.blogg.se. Så det är bara att bita tag i den gamla julkärven och fatta någonting mjukt. "Om man säger".Med enbart en knappa 20 minuter kvar till julafton kan man ju inte låta bli att undra vart hösten har tagit vägen? Har året varit som planerat? Har man uppnått allt man velat? Hur ska det bli nästa år? Eller nä förresten... skit i det. Ingen mening att grubbla på vad som varit eller vad som komma skall.. Man får väl ändå försöka göra det bästa av nuet istället!Som på onsdag till exempel, då är det dags för mig att plocka fram de gamla skorna från hyllan och återigen visa gamla Fridlevstad hur man spelar det där som kallas för fotboll. Jag är tillräckligt taggad för att nästintill glömma bort att det faktiskt är imorgon man firar jesus och hans födelse. Eller när han nu föddes. Jag bryr mig faktiskt inte så mycket.Nog om mig! Jag vill önska alla jag känner (ingen nämnd, ingen glömd) en RIKTIGT GOD JUL!

RSS 2.0